Top
 

Dăm start la start-up

Start-up. Din punct de vedere semantic e simplu: începi și o iei în sus. Din punct de vedere ideologic e la fel de simplu pentru noi: e singura direcție pe care o vedem.

De ce să alegi un start-up? Aici sunt două perspective diferite, cea de proprietar de start-up și cea de angajat care alege un astfel de job. Mă aflu în ambele situații în același timp. Cu puțină vreme înainte să accept provocarea Minio, am decis să investesc alături de prietenul Florin Dobre într-o firmă de producție și postproducție video și foto. Ne place amândurora domeniul, mai ales că am lucrat opt ani în televiziune.

Ca proprietar, ai parte de aventura vieții. Ești stârnit, iar provocările se revarsă în cascadă peste tine. Trăiești în propriul film de acțiune, dezamăgirile te lovesc din plin, dar te ridici mereu ca un Chuck Norris al business planurilor, victoriile sunt mari, chiar și cele mai mici dintre ele. Trăiești o viață hiperbolizată.

Ca angajat, tinzi să ieși din zona de confort, ceea ce nu-ți poate aduce decât avantaje în ceea ce privește dezvoltarea ta personală și profesională. Efortul fiecăruia este o parte importantă din cel general, așa că nimeni nu-și permite prea multă relaxare la muncă. Plafonarea este exclusă, iar învățarea este parte permanentă a activității.

Știu cu certitudine că start-up-ul e cool, e ceea ce mă face să mă duc la birou fără să mă întreb ce caut eu acolo. Tocmai de aceea am plusat și sunt implicat în două în același timp. O să vă spun în permanență cum îmi e. Și când îmi e rău și când îmi e bine.

5

Written by: Marius Cioroabă

Hello, I’m Marius and I’m very glad to meet you! As you read this, you probably think about what I can do for you. Nothing more simple than that. I can talk with your clients while you are developing your business. It's so easy for me, because I’m one of them, so we speak the same language. Now...what can you do for me? Be kind and send me a provocative brief!

Latest comments

Post a comment