Top
 

Dumbrava Minunată

Iulie, 2015; 15 km la vest de Bucureşti.

Cu mâna dreaptă într-o atelă gipsată, cobor din maşină la o fermă ecologică de la care cumpăr legume şi fructe de ceva vreme. De câte ori am ocazia, vin aici să mai aflu lucruri interesante de la proprietarul fermei şi să mă relaxez culegând tot felul de plante şi observând natura la lucru.

Orice perioadă de pauză, cum e şi cea de concediu medical în care mă aflam, îmi direcţionează gândurile către evaluări personale: Am ajuns unde mi-am propus? Îmi mai place ceea ce fac? Ce aş face dacă n-aş mai practica meseria actuală?

Mă luptam de ceva vreme cu mine şi mă întrebam cum ar fi să schimb cariera de peste douăzeci de ani în tehnoredactare cu una total diferită, aici, în ferma ecologică Biodumbrava. Retuşuri ale viitoarei mele imagini pe care mi-o proiectam cu ochii minţii se produceau chiar pe drumul către fermă.

Nea Dumbravă mă aştepta cu o cafea caldă, obicei neecologic ce-i drept, dar, olfactiv şi gustativ de nerefuzat. Îi povestesc prin ce trec. La început, consternat de hotărârea cu care luam o asemenea decizie, apoi bucuros că l-am ales pe el, mă asculta cu răbdare când îi propuneam variantele de colaborare la care mă gândisem. Părea că înţelege nevoia mea de schimbare, dar după ce am analizat realist ceea ce vrea fiecare dintre noi, nu am găsit o formulă care să satisfacă ambele părţi.

Cu aceeaşi nevoie persistentă, mă angajez într-o agenţie de publicitate. Până atunci lucrasem numai în tipografii, aşa că schimbarea se produsese parţial. Simţeam că mai urmează ceva… aşteptam o completare. Mi-o doream foarte tare şi s-a produs în momentul în care am cunoscut-o pe Ioana şi am aflat care e viziunea Minio. Când am văzut şi echipa m-am convins – erau cei mai frumoşi oameni pe care îi cunoscusem în ultimele trei luni, de când schimbasem mediul profesional. I-am urmat imediat ce am primit propunerea de colaborare.

După doar o săptămână de lucru la Minio, Ioana a reuşit să-mi confirme – pentru că uitasem un adevăr – că e mai bine să-ţi soliciţi creierul decât să-l laşi să stea relaxat, fie el şi într-un mediu ecologic. Am acceptat provocarea şi iată-mă!

Nea Dumbravă, te aşteptăm pe la noi, la o cafea, când se coc căpşunele!

Februarie, 2016; 7 km la vest de centrul Bucureştiului.

4

Written by: Mihai Bălan

Hello! My name is Mihai and I would like to share all my expertise with you in order to stun the world with brilliant campaigns. You know where you can find me, so you should just ask me for some cleverness.

Latest comments

Post a comment