Top
 

Dai vrabia din agenție pe cioara din start-up?

Daniela Optimistă: Gata, am luat o decizie. Risc! Mă duc spre nou, că știi că îmi plac provocările.

Daniela Pesimistă: Tu ai luat-o razna, zău. Mai bine stai aici unde deja te-ai obișnuit, unde e totul sigur și  o să îți meargă bine. Nu ai cum să dai greș pe un drum pe care deja l-ai început cu pași siguri.

D.O: Păi când m-au ținut pe mine entuziasmată pașii siguri și drumul pe care m-am obișnuit? Tu nu mă înțelegi, dar am eu un feeling că atunci când riști, experiențele devin atât de palpitante și aparent greu de atins, astfel încât la final clar o să se transforme în ceva măreț.

D.P: Cât de mică și naivă ești câteodată. Cum crezi tu în feelinguri și experiențe palpitante… Nu ai nicio siguranță că vei face ceva măreț. Nu tu ziceai că vrei să te duci într-o agenție mare de tot și apoi vrei să experimentezi și peste hotare?

D.O: Da, dar m-am răzgândit. Nu vreau să plec. Nu mai vreau în agenție mare. Vreau să ajut la ridicarea unei agenții ca afară. Pot asta chiar aici! Vreau să simt că am un aport mai mare și acest start-up este fix varianta la care nu m-am gândit niciodată.

D.P: Păi când gândești prea mult, când nu gândești deloc. Auzi și tu, feeling. Cum să dai tu prima ta vrabie pe care ai crescut-o în agenție, pe cioara de pe gard, pe care nici nu știi dacă o vei prinde vreodată?

D.O: Nici nu trebuie să o prind. Avem același start și o să zbor cu ea cât mai sus. Exact cum mi-am propus.

D.P: Cum le-ai rezolvat tu pe toate. Eu îți zic, o să fie greu, tu abia știi să mergi pe un drum drept fără să te împiedici și acum te apuci să dai și din aripi. O să îți fie greu, o să bată vântul, o să te dezechilibrezi, o să îți mai obosească aripile. Să nu crezi tu că e așa ușor.

D.O: După ce că te duc într-o aventură care o să te facă cu adevărat să trăiești… tu tot nemulțumită ești. Încearcă să îți imaginezi un pic călătoria, lasă trecutul un pic în spate și uită-te să vezi ce frumos se vede dând din aripi spre un viitor ales și construit de tine.  E fix cum ți-ai dorit!

Daniela optimistă i-a arătat pas cu pas cât de multe o să învețe împreună, cum o să treacă de toate obstacolele, și-au imaginat impreună cum și ceilalți o să le vadă zburând și cum o să le povestească despre călătoriile lor. Și nu în ultimul rând, Daniela optimistă se mai mândrea cu ceva: cu un stol care avea deja experiența zburatului. O sa fie o super echipă. Cum să nu fie zborul în echipă o adevărată plăcere?

Ei și uite așa, în zgomotul de mai sus, între sigur și risc, între mă plafonez sau mă provoc, între vrăbiuțe, ciori și alte gânduri, a apărut o ambiție naturală de a porni o nouă cale spre a fi un om de comunicare cât mai bun.

D.P:  M-ai convins, manipulatoare mică ce ești! Fie, o să vin cu tine,  pentru că te văd mult prea încântată. Și în plus, tu niciodată nu mă vei asculta, vei face exact ce vrei și o să îți iasă bine!

D.O: Știam eu că vii după mine! O să avem o super aventură, o să vezi! Am mare încredere.

Pachetul de ambiție și dorință le-a împrietenit  pe cele două Daniele și le-a unit atât de tare încât o să vedeți și voi cât de sus o să zboare. Și uite așa, într-un final, ele și-au găsit cel mai bun loc de ținut discuții: la geamul unui birou de start-up, unde o să poată vedea cerul zi de zi.

8

Written by: Daniela Lixandru

Hey, I’m Daniela and I turn bad days into good days. I’m in love with advertising, I’m keen on new technologies and I and feel empty inside when I’m..."briefless". So, let me create some amazing campaigns for your company!

Latest comments

Post a comment