Top

Competiți(un)e f. rivalitate, pretențiuni rivale.

Așa este descrisă în 1929 cea mai veche formă de luptă între oameni și idei. Extrapolată în zilele de astăzi, avem cel mai bun mijloc de a deveni mai bun. Ca om, ca prieten și, de ce nu, ca și coleg. Îmbracă forme de manipulare, joc de scenă, unghii lungi și întodeauna, un singur gât.

Cu toate acestea, îți ridică ștacheta în moduri cel puţin ciudate. Te face să te lupți pentru ceva ce poate nu este de la început al tău, dar este un argument pentru care merită să te zbați. Te face să îți susții ideile mai cu vână, te face să respiri greu și să ți se înroșească urechile de nervi că altul a avut o idee mai bună decât a ta.

Ce faci însă atunci când ești în competiție cu tine însuți?

Când tu ești inamicul tău numărul 1 și toate reflectoarele te caută pe tine.

Când tu ești la cârmă și vrei să dovedești că poți.

Când nimeni nu se bazează exclusiv pe tine să greşeşti, deși toți o fac.

Când task-ul îl preiei cu agenda de lucru gata făcută și tu te apuci să fii proactiv și mai faci și una.

Păi, haideți să vedem.

O să vă rog să intrați întâi de toate AICI. Din cei 1300 de useri ai acestui website, sper să te afli printre rândurile mele acum. Dintre cele 6500 de page views, sper că ai ajuns să citești și ASTA. Sper că ți-a plăcut. Povestea lui Lexi care vrea să-și depășească condiția și să facă un pas înainte.

Pe 16 Februarie 2016 am intrat în competiție. În competiție cu noi, în competiție cu temerile noastre, cu bucuriile noastre, cu adversari, mai mici și mai mari, cu ceilalți și cu toți.  Cu toţi cei din breaslă, care, nu-i aşa, par la prima vedere mai buni. Cu toţi cei care aşteaptă cu nerăbdare să trimită „brief-ul” şi aleg să nu aleagă câştigătorul.

Eu sunt Lexi şi sunt în competiţie în fiecare zi.

Sunt în competiţie cu tine, cel care citeşti şi cu timpul pe care îl petreci acum citindu-mă. Pentru că nu-i aşa, eu continui să câştig în timp ce tu continui să citeşti.

Sunt în competiţie cu colegii mei, pentru că trăim cu toţii într-un mediu competitiv. Pentru că aşa cum acasă ai tăi te pregătesc pentru nebănuitele căi ale vieţii şi cei ce le cârmuiesc, aşa şi Minio mă învaţă să ţin ştacheta sus. Să mă lupt pentru ideile mele în brainstorming, ca la final să avem team effort.

Sunt în competiţie cu propriile mele temeri, de a fi ascultată de mulţi, dar şi de nimeni. De a fi o voce la finalul zilei care să spună cum vom face mâine.

Sunt în competiţie cu toate visele pe care le-am avut şi încă le am, cu acele zvâcniri turbulente de “great achievements” pe care numai din 16 februarie şi până acum le avem şi le trăim.

Sunt, deci, în competiţie cu mine. Pentru ca mâine să îţi livrez un răspuns la întrebare, să croiesc drum neted pentru noi idei. Pentru că mâine să fiu mai puternică.

Pentru că mâine vreau ca eu să fiu inamicul meu numărul 1şi toate reflectoarele să fie pe mine.

Pentru că noi suntem la cârmă şi vom dovedi că putem.

Pentru că da, vom greşi, dar nu când toţi se aşteaptă să o facem.

Pentru că în competiţia noastră agenda de lucru nu e gata făcută. O facem împreună.

Acesta este un manifest. Un manifest pentru 3 luni de competiţie.

2

Written by: Ana Achimescu

Hi! I am Ana and I am the Head of Accounts. My role is to perfectly coordinate a team of skillful accounts, in delivering the best work for you, our client. No missed deadlines and master-class deliverable - that are my everyday goals.

Latest comments

Post a comment