Top
 

Cele mai eficiente antrenamente pentru a deveni un campion

„Be legendary”! Așa vrem să fim, dar cum?

Am avut primul training despre procedurile și viziunea Minio. ”Trebuie să ne antrenăm pentru olimpiada din toamnă” spune Ioana, „iar asta o să o facem prin recunoașterea unor metode de antrenament din următorul filmuleț.”

În clip apare o fetiță de 7-8 anișori care se antrenează pentru olimpiada de gimnastică. Ok, toate bune și frumoase, dar cum o să mă învețe pe mine o fetiță de 7-8 anișori să devin un campion?

Fetița făcea anumite exerciții care au la bază 13 metode de antrenament pe care le putem aplica atât în viața de zi cu zi cât și în business pentru a deveni ”champions”.

Toate sunt excelente și de luat în seamă, dar mi-au rămas în minte 3 metode pe care vreau să le aplic chiar de azi.

Prima este „Repetiția” – De fiecare dată când faci un lucru, fă-l mai bine decât data trecută. Și repetă de foarte multe ori. Fetița încercă să sară cât mai sus sprijinindu-se în brațe și cu fiecare încercare îi ieșea și mai bine.

A doua este “Continuă și când crezi că nu mai poți.” – Această metodă, am descoperit-o în exercițiul de la sol, în care fetița încerca să se dea cât mai repede peste cap. Dându-se de prea multe ori, la un moment dat a amețit și a pus un picior în afara saltelei, dar și așa nu s-a oprit, a continuat până i-a ieșit foarte bine.

A treia și cea mai dificilă din perspectiva mea „Depășește zona de confort” – Ieși din confortul mental. ”Focusează”-te. Schimbă-ți rutina. Wow…câte acțiuni într-un singur exercițiu. Fetița încerca, stând în mâini pe bârnă, să îndepărteze picioarele cât mai mult posibil, pentru a ajunge la o linie dreaptă ajutată de antrenor. În timp ce încerca să îndepărteze picioarele, se ”focusa” și pe degetele de la picioare să stea cât mai drepte, dar și să nu își piardă echilibrul. Am văzut atâta hotărâre și voință în acea fetiță de doar 7-8 ani încât m-a făcut să mă gândesc că, dacă vrei cu adevărat să reușești, trebuie să îți depășești limitele. Am pus și filmulețul cu acest exercițiu ca să vedeți cât de uimitoare este această fetiță și ce impact poate avea asupra celui care o vede.

„Believe you will be successful and you will.” Bine le mai zice Dale Carnegie.

2

Written by: Ramona Atodiresei

Hi, I’m Ramona! How are you today? I hope you doing well, as I do every day. I hardly wait to send you some good digits. Actually, numbers are my beautiful words. So, one, two, three, please keep in touch with me!

Latest comments

Post a comment