Top
 

Toată lumea vrea schimbare, dar nu toți vor să se schimbe!

Pe principiul ”Vrei schimbare, hai fă tu primul pas”

Voluntar sau involuntar, am ajuns să primesc mail-uri (spam-uri) de la diferiți traineri/coach pe adresa personală de mail. Unora le-am dat unsubscribe, pe alții i-am lăsat să-mi invadeze căsuța în continuare.

Într-o după-amiază primesc un mail de la o doamnă…­”Viata e frumoasă, dacă știi să o privești! Cristina, vreau să te ajut, trebuie doar să vrei!”

Ceva mă împinge de la spate să deschid mail-ul și să accept invitația de a participa la un seminar gratuit de 3 zile pe tema NLP REFRAME. Nu aveam nimic de pierdut. Ideea e că la momentul respectiv nu știam nici ce este NLP-ul, nici ce face și nici legătura cu reframe-ul.

Și ca să nu mă duc la acest seminar ca și câine surd la vânătoare, m-am apucat să mă documentez puțin. Citind fracționat descopăr că în #reframe tu ai puterea de a alege ce semnifică un eveniment pentru tine. Atunci când lucrurile merg prost sau nu în direcția în care îți dorești, caută partea pozitivă și oferă-i atenția ta.

Ajung la curs și descopăr încă vreo 10 persoane, corporatiști toți, așezați pe scaune în semicerc. Părea ca o sectă și mă simțeam și ușor inconfortabil în formula în care eram așezați. Suntem rugați de Diana, trainer-ul nostru să ne prezentăm și să descriem o experiență care ne-a marcat sau căreia nu știm cum să-i facem față.

M-am simțit ca la examen și, ca să fie examen până la capăt, am fost nominalizată sa vorbesc prima. Trei minute pe ceas, am zis două cuvinte despre mine și am detaliat puțin cât de deranjată sunt eu de faptul că am întâlniri de vânzări cu potențiali clienți și primesc refuzuri sau obiecții din partea lor și nu reușesc să închei cu succes vânzarea și-mi creează o frustrare nemărginită.

Trei persoane sunt rugate să-și spună părerea cum ar reacționa în locul meu! Aud trei păreri diametral opuse. Concluzia: oameni diferiți, reacții personale. Mă bucură vocea Dianei spunându-mi: O să te ajut să înveți să faci față obiecțiilor, să iei partea bună a lucrurilor și să știi să o folosești pentru a reuși.

Diana ne-a analizat pe toți din mai multe puncte de vedere, să ne ințeleagă problemele cu care ne confruntam în relația cu alții, probleme de care unii poate nici nu suntem conștienți că le avem. Eu personal cel puțin așa am pățit. Am aflat despre mine multe lucruri… unele bune și altele … mai puțin bune, dar nu neapărat rele.

Timp de un an am continuat sesiunile one to one cu ea, am lucrat foarte mult pe Linia Timpului ca să pot conștientiza importanța trecutului asupra prezentului și viitorului. Până atunci nu am conștientizat faptul că lipsa de încredere în mine și în puterile mele își are rădăcinile în trecut. Cea mai puternică trăire mi-a oferit-o “Six Steps Reframing”, o tehnică ce ii dă inconștientului “travaliul“ schimbării. Nu înțelegeam “cum” voi putea comunica cu inconștientul … de unde și care sunt semnele … dar … da, într-adevăr am comunicat! Nu mi-a venit să cred.

NLP m-a învățat să-i observ pe cei din jur. Să nu impun nimănui punctele mele de vedere. Să fiu mult mai tolerantă, să analizez și să conștientizez. Să-i conving pe cei care nu comunică suficient sau deloc, să o facă … fără comunicare ne izolăm … devenim introvertiți, „marii” neînțeleși…

Când am venit la Minio, printre primele cuvinte pe care le-am auzit, a fost #reframe. Subconștientul meu s-a activat zâmbind.

I know how to do this…done it before…. So, let the game begin!

1

Written by: Cristina Sârbu

Hello, I’m Cristina, nice to meet you! I’m a very happy person and I would like to give you the same condition. But this is just the beginning, because I can do much more for your brand. I know hot to engage your clients and offer you the best PR campaigns ever. Let’s do this together!

Latest comments

Post a comment