Top
 

8 pași simpli pentru un vizual perfect

A new challenge, designul. Vreau să învăț cu ce se mănâncă, iar pentru asta am participat la training-ul susținut de Ioana, Basic Design.

Aici am învățat ce este o ștanță, cum arată, care este procesul de tăiere,  diferitele ei formate, diferența dintre CMYK și RGB și ce înseamnă vector și raster.Cel mai mult mi-au atras însă atenția principiile de design, cum facem diferența dintre un vizual bun și unul prost.

Primul principiu este balansul, mai exact aranjarea elementelor astfel încât ele să fie în echilibru perceput. O formă mai mare e mai grea decât una mică, iar o formă închisă este mai grea decât una deschisă.

Al doilea este accentul, ceea ce înseamnă că un element este evidențiat față de altul.Se creează un focal point, care atrage atenția privitorului. Acest principu se realizează princontrast, izolare, mișcare, plasare și dimensiune.

Al treilea este contrastul elementului, acesta fiind dat prin formă, culoare sau mărime.

Al patrulea principiu este ritmul, care se referă la orice mișcare caracterizată printr-o recurență de elemente la intervale regulate sau neregulate.

Al cincilea principu este proximitatea. Aici am învățat că obiectele care sunt aproape unul de celălalt par să formeze grupuri, chiar dacă fomele sunt radical diferite.

Al șaselea principiu este asemănarea obiectelor care au caracteristici comune precum dimensiune, culoare, formă, textură. Acestea sunt percepute ca fiind împreună, ca având aceeași valoare.

Al șaptelea principiu este continuitatea. Ochiul este obligat să treacă printr-un obiect și să continue cu celălalt.

Si cel din urmă, dar la fel de important, este ierarhia, unde elementele primesc fiecare câte un grad al importanței. Acest lucru se poate face printr-o mărime diferită, o formă unică sau o poziție strategică.

După întelegerea acestor principii fundamentale, ni s-au dat câteva vizualuri și am fost provocați să le analizăm.

Surprinzător, am început să îmi dau seama cum arată un element pus bine și care sunt greșelile făcute.

Chiar dacă domeniul  meu este financiarul, să învăț lucruri noi din alte domenii este o provocare pe care o primesc cu brațele deschise și gata sa îi fac față. 🙂

0

Written by: Ramona Atodiresei

Hi, I’m Ramona! How are you today? I hope you doing well, as I do every day. I hardly wait to send you some good digits. Actually, numbers are my beautiful words. So, one, two, three, please keep in touch with me!

Latest comments

Post a comment