Top
 

Fii o alegere, nu o opțiune!

O perioadă destul de lungă nu am știut cum să mă antrenez în viață. Găseam că țigările fumate în curtea școlii reprezintă timp de calitate, uneori chiar în detrimentul orelor. Mai târziu, la muncă, țigările fumate cu colegii în pauzele lungi erau apanajul unui stil de viață lipsit de ambiții. De ceva vreme insă am trecut de cealaltă parte a baricadei.

Cele mai multe țigări fumate mi-au adus toxicitate. Și asta prin prisma discuțiilor ce însoțeau țigara. Nemulțumirea era subiectul recurent. Ne simțeam nedreptățiți de volumul de muncă și întotdeauna prost plătiți. Locul de fumat era spațiul în care se vărsau frustrări, simțem că suntem uniți de propriile incapacități și ne venea ușor să dăm vina pe alții.

De vină erau șeful, sistemul și în final țara în care ne-am născut. Până și ploaia de afară era o scuză suficient de bună pentru a o lăsa “mai moale”. Vinerea era deja zi de weekend și luni…păi “Luni nici iarba nu crește”.

Mai târziu am realizat că eram limitată numai de propriile mele alegeri. Am rămas prea mult timp un angajat mediocru. Practic, un nume într-o organigramă, o opțiune.

Am lucrat pentru oameni care au câștigat detașat trofeul “zmeura de aur”, secțiunea șefi. Dar asta numai în topul de la țigară. Vorbim de oameni care au atins un loc în top Forbes sau care au schimbat industria în care activează. Oameni cu rezultate remarcabile, preocupați de a contribui cu ceva esențial în societate, lideri care au sacrificat multe, inclusiv titlul de popularitate în rândul angajaților.

IMG_6758

Fumători sau nefumători, erau colegi care contribuiau esențial la dezvoltarea companiei, cu care schimbai două vorbe în cursul zilei fiindcă erau ocupați. Ei ocupau poziții cheie, dar noi eram prea ocupați să punem la îndoială performanțele lor, găsindu-ne scuze.

Când am trecut de partea cealaltă a baricadei, a fost o alegere, nu o întâmplare. Am schimbat jobul, am schimbat domeniul și mai ales, mi-am schimbat mentalitatea.

Mi-a luat 6 luni până să obțin cu adevărat primele rezultate cu impact pozitiv. Și tot atâta ca să obțin prima apreciere față în față de la managerul meu. A cântărit mai mult ca orice scuză. Dar adevăratul câștig vine din satisfacția de a produce excelență cu propriile puteri.

Mi-a luat destul și am muncit mult, dar acum sunt o alegere! Oamenii nu mai discută cu mine “probleme”. Ori nu mai există, ori mă ocolesc. Chiar și așa, lucrurile mărunte ocupă timp, iar timpul este o resursă epuizabilă. Nu-l mai consum în preajma…pierzătorilor. Și m-am lăsat și de tigări.

5

Written by: Ana Velea

I am Ana, nice meeting you! I am that person that doesn't take no for an answer. I plan and execute. I like negotiating and getting the best deal there is. This is why I am an asset for your campaigns. I will find you the best suppliers, at the optimal cost-quality standard.

Latest comments

Post a comment