Top
 

Ia un loc în față!

În fiecare zi pornesc cu masina în drum spre muncă, ora 9:00. Nu-mi place aglomerația și cumva toți oamenii din lume mi se pare ca merg în aceeași direcție.

În speranța că “nu arde nimic” până într-un 9:30, mă strecor și eu în viteză printre mașini. Conduc un Logan achitat în 10 ani de rate, cu valoare actuală mai mult sentimentală.

Petre Ispirescu cu 13 septembrie, banda din mijloc, staționare la semafor. Waze-ul zice să o iau în dreapta. Zis și făcut, astept culoarea verde, bag semnal, mă uit în oglindă…liber.

Toate bune și frumoase, numai că șoferul “din oglindă” decide brusc că a venit cu banda de acasă și nu vrea s-o împartă cu nimeni. Așa că apasă accelerația și se bagă tare. Rămân pe banda mea cu sunetul semnalului asurzindu-mi urechile și cu mașina paralizată de lipsa de reacție în fața bolidului.

Se pune roșu. Opresc mașina, nu am reușit să trecem de semafor.

 

photo-1416977021383-3a6c5d903f17

 

Dau geamul jos și zic:

– Domne, am pus și eu semnal din timp, era loc, de ce nu m-ai lăsat?

– Și ce dacă ai pus semnal domnișoară, ce, te pomenești că faci dreapta!

– Da, tocmai asta mă pomeneam! Voiam să fac la dreapta pe 13 septembrie.

– Haideți domnișoară, zice el cu o grimasă de șmecher școlit “pe stradă”. Cum să faceți dreapta, recunoașteți, voiați “să-mi luați fața”.

Ei bine, am cam rămas fără replică. Și asta nu pentru că mi-ar lipsi cultura dialogului și nici cea a argumentului. N-am crescut nici la pension. Numai că învăț în fiecare zi că felul în care gândesc conturează lumea mea. Prin urmare, nu aș vrea să-mi conserv locul, apăsând pedala de accelerație ori de câte ori cineva vrea să treacă in fața mea. Poate că…nici măcar nu mergem în aceeași direcție.

2

Written by: Ana Velea

I am Ana, nice meeting you! I am that person that doesn't take no for an answer. I plan and execute. I like negotiating and getting the best deal there is. This is why I am an asset for your campaigns. I will find you the best suppliers, at the optimal cost-quality standard.

Latest comments

Post a comment