24% dintre părinții din România își hrănesc bebelușii în mod necorespunzător folosind lapte de origine animală, această practică putând duce la probleme grave de sănătate pentru copii mai târziu. Laptele de origine animală nu conține aportul nutrițional necesar pentru un nou-născut și înlocuirea laptelui matern cu acesta poate expune micuțul la probleme cu rinichii, boli de inimă sau dezvoltarea precară a oaselor.
Chiar dacă mamele sunt mereu bine intenționate când vine vorba de bebelușii lor, ele aleg totuși laptele animal în locul laptelui matern sau al formulei din cauza lipsei de educație științifică sau din considerente emoționale - cred că laptele animal este sănătos pentru că este natural, au fost hrănite și ele cu lapte animal sau femeile din viața lor, precum mamele sau soacrele, le-au recomandat acest lucru. Prin urmare, faptul că este o decizie luată din motive emoționale este ceea ce face dificilă schimbarea acestei decizii sau considerarea faptului că ea ar putea fi ceva greșit.
Mamelor nu le place să li se spună că nu știu cum să facă lucrurile corect pentru bebelușii lor, deci era clar că asumarea rolului de expert nu era răspunsul pentru noi. Așa că, ceea ce am făcut a fost să comunicăm un mesaj rațional și educativ, bazat pe dovezi științifice, pe limba pe care o folosesc mamele cu micuții lor. Prin urmare, am comparat copiii cu niște animăluțe drăgălașe, așa cum fac mămicile când vorbesc cu puiuții lor. În plus, am evidențiat faptul că, deși bebelușii poate seamănă cu iepurași sau maimuțele, nevoile lor nutriționale sunt extrem de diferite și numai laptele matern al fiecărei specii poate să le îndeplinească. Cu alte cuvinte: Fiecare pui cu lăpticul lui!