Back To Top

Am promis că ne vedem la vară? Zis și făcut. Doar că de data asta am adus și întăriri.

Am fost din nou la Social Media Camp Summer Edition by Biz și… iar a fost super! Eu și colega mea, Mădă Badea, PR & Influencer Executive, am avut parte de o experiență awesome ediția asta de Biz SMS Camp.

Mădălina a simțit nevoia să-și pună amprenta în introducere și a spus, citez: „Desigur, la iarnă ne vedem din nou, s-o încurajăm pe Patricia în concursurile tematice. You know, sharing is caring. Salut, sunt Mădă also known as „întăririle” de anul acesta pentru Social Media Camp Summer Edition by Biz. A fost primul meu an, primul din multele ce sper să mai vină, cuz it was a blast!”

1. Despre ce a fost tabăra Biz SMS Camp ediția de vară 2023?

Patricia: A fost despre foarte mult learning și activități care ne-au pus rotițele în mișcare. A fost despre brand-uri noi și vechi, despre conexiuni, distracție și prietenii.

Mădălina: Nimic nu se compară cu aerul rece de dimineață, în timp ce răspunzi la mailuri – sau te ascunzi printre ele pentru că anxietatea socială nu e încă pregătită să te lase printre oameni noi. Totuși, fix asta e partea cea mai bună a taberei. Participă tot felul de oameni faini care vor veni să te abordeze, să facă networking, să caute informații noi, să împărtășească secrete din industrie și să caute inspirație.

2. Care au fost impresiile voastre? Cum a fost revenirea?

Patricia: Ca de obicei, am plecat de acolo cu un bagaj de learning extraordinar de mare pe care l-am împărtășit mai departe la muncă și în viața de zi cu zi: Social Media Camp nu este doar despre publicitate. Am un sentiment de familiaritate acolo, fiindcă este un loc unde mă simt foarte bine mai ales fiind între oameni similari cu același job și având mereu subiecte comune. Este o experiență pe care măcar o dată în viață trebuie să o ai.

Mădălina: Cafea, zâmbete și naturalețe, muulte hugs și „la 10:00 în sală”. Ăsta a fost primul val de impresii pe care l-am simțit când am ajuns. Am descoperit apoi rapid că oamenii serioși din industrie sunt exact ca profii ăia faini din liceu, care vin cu tine în excursii și te învață despre viață între două melodii.

3. Ce s-a întâmplat în prima zi?

Patricia: La fel ca data trecută când am ajuns, Cezar, de la 5 to go, ne aștepta cu cafeaua făcută, goodie bags-uri peste tot, o masă absolut delicioasă și clopoțelul Martei care ne-a chemat în sală să facem prezentările. Ce nu știți voi despre mine este că anxietatea mea o ia razna atunci când am un microfon în mână și nu m-am ferit niciodată să recunosc – nu sunt eu atunci când vorbesc în public. Dar bineînțeles, am făcut-o, iar, și pe asta.

Am stat și am ascultat primele prezentări, ne-am luat porția de început de learning și am ascultat cea mai tare prezentare din viața mea! Dacă vă zic despre ce a fost nu o să mă credeți – despre copaci. Îl știți pe Atenție, cad mere, da? Omul ăsta a avut o prezentare powerpoint în care a pus doar poze cu copaci. Cea mai tare prezentare la care am luat parte în toată viața mea. Cel mai bun narator pe care am avut ocazia să-l ascult. Este cu adevărat un povestitor, ne-a explicat drumul în viață și succesul cu ajutorul speciilor de copaci. I loved it!

PE SEARĂ, Alfa Romeo ne-a dat temă de gândire cu petrecerea tematică. Exact, Italian party! Ca de fiecare dată au fost concursuri care ne-au amuzat, pentru Mădă chiar pot să spun că am reușit să o induc 100% în spiritul taberei, fiindcă a ajuns într-una dintre echipe, fără să vrea, dar a câștigat. A win is a win!

Noi două ne-am retras destul de repejor în cameră, oboseala de pe zi și-a spus cuvântul, și ne-am pregătit pentru următoarea care se anunța a fi plină de learning de la niște oameni minunați, care au vrut să ne împărtășească din secretele lor. Nu mint când spun că tabăra asta este o mină de aur pentru cine vrea cu adevărat să învețe lucruri.

Mădălina: Am început cu o activitate pe gustul meu, iar când spun asta mă refer la CAFEA. 5togo ne-a prezentat ce au ei mai nou și mai bun și de ce trebuie să colecționăm toate sticluțele colorate: pentru aesthetic.

PE SEARĂ, începi să auzi cum toată lumea se adună la parter pentru petrecere. Am avut Italian Vibes în prima seară. Ce mai pot adăuga pe lângă Patricia este că adevărata creativitate a oamenilor publicitari (și numai) se vede cel mai bine în alegerile vestimentare & concursurile de improvizație.

4. Ce s-a întâmplat în a 2-a zi?

Patricia: Ziua brief-urilor. După prezentări am fost împărțiti în echipe, Biz SMS Camp are o tradiție în care facem acest exercițiu de echipe, primim brief-uri de la brand-urile prezente și noi facem strategia și activarea (mostly ce ne cere clientul), într-o oră! Da, ai citit bine, într-o oră. Pare puțin, știu, dar cele mai bune idei de obicei sunt primele care îți ies pe gură, asta am reușit să învăț de când vin aici. Am picat în echipa Santa Maria, un nou brand pe piața din România, de mâncare Tex-Mex. We made it to the podium, locul 2.

SEARA, fiindcă este vară, tematica a fost Festival Party. We had so much fun!

Mădălina: am aflat care-i treaba cu „Marea Competiție de Brief-uri”. Un aspect important de reținut aici este că eu sunt o persoană extrem, mhm, extrem de competitivă. Am avut brief de la KFC, pe care am reușit să contribui cu expertiza de influencers și activări. Am câștigat locul al treilea.

Au fost și câteva prezentări la care am fost atentă și care m-au captivat fie datorită subiectului, fie prin prisma omului. Mai precis, Andrei Dunuță & Alexandru Ion. Andrei a venit cu o prezentare despre cum să faci un pitch câștigător și ne-a remintit de ce e ok să fii diferit, iar Alex ne-a vorbit despre Cel Mai Tare eveniment de gaming al anului din România: 15th World Esports Championships – IAȘI 2023. Am menționat că include și elemente de festival, dar și Comic-Con? Și ține 10 zile? Mhm.

SEARA, Festival Party, outfit on point, gata să-mi consum toată bateria socială.

5. Dar în a 3-a?

Patricia: Sau cum îmi mai place mie să îi zic – ziua mea preferată. Highlight-ul taberei. Am fost la o activare cu MaPN. Radu și Roxana ne-au oferit experiența de militar 100%, ne-au luat de la Pârâul Rece cu camioanele militare, am ajuns la baza lor de antrenament, am văzut cât de grele sunt armele, am văzut cum arată un tanc adevărat (interior și exterior, nu așa… simplu), ne-au arătat cum facem focul în condiții vitrege și am urcat pe ziduri și ne-am dat cu tiroliana. IT WAS SO FUN!

Mădălina: Mi-am regândit cariera de viitor și m-am întrebat serios dacă ar fi trebuit să aleg armata în loc de un liceu teoretic. Camioane, praf, cum să supraviețuiești, telecomunicații, arme și lansatorul de rachete căruia îi spunem bazuca, tiroliană și escaladă. We did it all, we loved it!

A fost și o dezbatere destul de aprinsă între metodele de promovare a brandurilor și care e cea mai eficientă. Evident, Influencer Marketing & Performance Markentig au fost adversarii care s-au luptat pentru un scor destul de strâns: 3127 pentru influenceri. Now, now, don`t be sad.

6. Care au fost highlight-urile experienței voastre?

Patricia: După activarea de la MaPN ne-am strâns în sală să ne luăm la revedere, să împărțim păreri și concluzii, cu lacrimi în ochi (fiindcă nu pleci din tabără cu zâmbetul pe buze, îți place mult și chiar îți pare rău). Cunoști oameni minunați care chiar te învață lucruri foarte utile și prețioase, ai ocazia să vorbești cu ei 3 zile full, te distrezi, dormi puțin și nu regreți nimic.

Mai jos eu și Mădă în ultima seară, LA ULTIMUL PARTY, în timp ce real ne părea foarte rău că mergem acasă.

Mădălina: Poți scoate omul din agenție, dar nu poți scoate agenția din om. Așa că am pus pe lista mentală și câțiva influenceri faini pe care sper să am ocazia să-i cunosc profesional mult mai bine.

7. Concluzii: de ce este importantă participarea într-o astfel de tabără, vă mai duceți, ce este de învățat/reținut?

Patricia: Din perspectiva omului de Social Media tabăra asta este o mină de aur când vorbim despre learning. De la PPC, la strategii care au dus la campanii premiate la concursuri, activări foarte cool și distracție multă. Pleci de acolo cu o serie de learning-uri care te ajută real profesional, cunoștințe pe care nu ai șansa să le înveți atât de repede cu alte ocazii.

Ce pot să spun drept concluzie pe partea mea este că… hehe, ne vedem la iarnă!

Mădălina: Patru zile de tabără poate părea o perioadă scurtă, dar crede-mă că nu s-a irosit nici măcar un minut din zilele alea. Am avut în fiecare zi activități de learning, dar și petreceri de care să fim sincere, ne era dor.

Ultima petrecere a venit și cu inevitabila tristețe de final și dorință de mai mult. Dar cred că am reușit să învățăm multe lucruri noi și să ne conectăm cu destui oameni faini, pe care să-i revedem la iarnăăăăă.