Back To Top

[Noaptea Agentiilor ’16] Selfie-uri 3D si holograme la hub-ul tehnologic Minio

Fiind un start-up, Minio participa anul acesta pentru prima data la Noaptea Agentiilor. Dar privesc deja, ambitiosi, spre viitor. Ana Velea, Head of Operations la Minio Studio, povesteste despre tema aleasa pentru 26 mai si care sunt tehnologiile cu care isi vor intampina vizitatorii: de la selfie-uri 3D si sound posters, la printul termosensibil si holograme.

Anul acesta ne-am gandit ca este timpul sa ne uitam spre viitor, cand vine vorba de a discuta cu aplicabilitate despre tool-urile inovatoare atat de ravnite in industria noastra.  Am vrut sa aratam mai mult din „ce putem face cu inovatia” si cum o putem adapta brandului si mai putin din „uite ce campanii frumoase stim deja sa facem”.

 

 

Ce concept aveti pentru editia de anul aceasta?

Anul acesta ne-am gandit ca este timpul sa ne uitam spre viitor, cand vine vorba de a discuta cu aplicabilitate despre tool-urile inovatoare atat de ravnite in industria noastra.  Am vrut sa aratam mai mult din „ce putem face cu inovatia” si cum o putem adapta brandului si mai putin din „uite ce campanii frumoase stim deja sa facem”.

Si cum viitorul este al tehnologiilor, conceptul este unul pe masura posibilitatilor spectaculoase pe care ni le ofera el: Tehnologii interactive in sprijinul brandurilor.

Vom participa la acest eveniment cu solutii inovatoare destinate brandurilor, prin intermediul partenerilor nostri, care au fost extrem de receptivi la propunerea noastra. Alaturi de acestia, Minio Studio vine si cu propriile executii, de asemenea interactive.

Impreuna, vom arata felul in care tehnologia poate fi integrata in campaniile de comunicare ale brandurilor. Astfel, ea trece de stadiul in care este doar “cool” catre punctul in care aduce valoare adaugata brandurilor. Desigur, vizitatorii vor putea sa testeze tehnologiile.

 

 

In 26 mai, de la 18.00 pana noaptea tarziu, Minio Studio va fi adevarat hub al tehnologiilor interactive.

 

Care a fost cea mai frumoasa experienta de pana acum de la Noaptea Agentiilor? Ce nu a mers, cu ce invataturi ati ramas? 

Commentul Anei: Avand in vedere ca experiente anterioare sunt in alta agentie, intrebarea nu se aplica foarte bine pentru noi si ma gadeam ca ar fi poate mai bine sa povestim putin despre tehnologii aici si sa adaptam intrebarea. Ce zici?

Noua intrebare ar fi:

 

Ce tehnologii veti expune?

Pe parcursul serii, vom transforma sediul intr-un spatiu cu aspect high-tech, unde Prototiparea, Animatia si Invizibilitea vor produce Interactivitate in sprijinul brandurilor. Ne propunem sa oferim o experienta spectaculoasa participantilor, pentru ca vor putea testa diferite tooluri, dar vor si invata felul in care ele functioneaza.

Vom prototipa o figurina personalizata care preia trasaturile fetei prin intermediul unui selfie 3D cu ajutorul partenerului nostru de la 3Dselfie.ro

Cei care ne viziteaza vor putea castiga un bust printat cu ajutorul tehnologiei 3D. Prietenii nostri de la print3dbucuresti.ro vor face demonstratii live de printare si modelare si isi vor expune prototipurile, iar unul dintre vizitatorii din Noaptea Agentiilor la Minio Studio va primi un sah cu minioni printati cu aceasta tehnologie.

Lemana Efect ofera o tehnologie de Iluminare Selectiva iar cel mai banal poster se poate transforma in arta interactiva. Daca vorbim de afise, poti produce sunete cu ajutorul unui Sound Poster la numai o simpla atingere. Participantii vor canta la tobe, oferind astfel o experienta senzoriala interactiva.

Printul termosensibil, o tehnologie pe care am integrat-o deja in campanii, printul invizibil si holograma 3D compun zona de invizibilitate si sunt proiecte la care echipa Minio lucreaza activ. Tocmai de aceea, colegii nostri vor sustine Workshop-ul de Holograma 3D, in care fiecare poate invata sa isi faca singur o holograma.  Oaspetii nostri vor simti cu adevarat lumea tridimensionalitatii la Minio Technology HUB.

Zona de animatie va oferi experiente vizuale impresionante prin Virtual Technology. Fotografiile în miscare facute la Minio Technology HUB o sa faca deliciul prietenilor pe retelele sociale, pentru ca Minio Studio vine cu elemente de inovatie in GIF Photo Booth. Tot in zona de creatii proprii, Character Animation ne va transpune invitatii in pielea personajului de animatie preferat. Practic, orice vizitator poate imprumuta miscariile proprii unui minion vesel.

De asemenea, vom transforma terasa Minio dintr-un spatiu de relaxare intr-un spectacol de proiectie pe un ecran de apa. Cu ajutorul partenerului nostru de la Seven Sys Grup, vizitatorii vor putea urmari imagini cu aspect holografic, cu o dinamica vizuala data de transparenta picaturilor. Totul se va intampla in compania unei bauturi preparata cu gheata carbonica.

Nu puteam sa nu-i avem prezenti pe prietenii de la Mindscape Studio, practic invitatii nostri vedeta. Au facut parte anul trecut din proiectul care a castigat premiul publicului la iMapp Bucharest 2015 cu „Legenda lui Bucur”. Anul acesta, tot ei au proiectat Oda Bucuriei pe Cercul Militar National la Spotlight. Tot acolo au prezentat M-Structure, sculptură de lumina dedicata lui Brancusi. Si fiindca ne place mult sa lucram cu ei, vin si la Minio Technology HUB de Noaptea Agentiilor. Veniti sa vedeti cu ce ne surprind! Pastram si de data aceasta elementul de interactivitate.

Cei care ne viziteaza ne pot lasa impresiile lor la plecare, pe un infografic creativ. Vrem musai sa stim ce le-a placut mai mult si vrem sa stim cine ne-a calcat pragul. Pentru ca avem deja noi proiecte in plan, vrem sa ramanem prieteni cu cei care ne viziteaza acum.

 

Mai lasam cateva dintre suprize pentru a fi descoperite numai vizitatorilor, asa ca pe Alizeului nr. 3, de Noaptea Agentiilor, deschidem oficial portile viitorului si facem loc tehnologiilor in lumea brandurilor. 

 

Ce schimbari ati facut anul acesta?

Minio este un start-up, iar anul acesta participa pentru prima data la Noaptea Agentiilor. Insa, desi suntem la inceput, nu suntem incepatori, echipa este compusa din seniori si formata in comunicare de foarte multi ani. Prin urmare, nu suntem la prima organizare pe acest eveniment, insa cu siguranta suntem la cea mai spectaculoasa.

Desi lucram cu drag campaniile noastre din prezent, ne place mereu sa tinem privirea spre viitor. Ne gandim cum ar arata o campanie peste suficient de multi ani, incat mijloacele conventionale sa devina redundante. Ne transpunem in viitor cu ajutorul tehnologiilor si acolo vrem sa ducem si brandurile. La Noaptea Agentiilor, clientii nostri vor putea vedea cum putem adapta in campanii toate aceste tehnologii, facilitandu-ne practic misiunea.

Noi, cei de la Minio Studio, raspundem prompt ideilor inovatoare si ne setam nivelul de cunoastere pe masura. Practic, schimbam tot timpul felul in care ne uitam la provocari, fie ele de brief sau de event, precum cel de Noaptea Agentiilor. De aceea le suntem recunoscatori partenerilor care sunt prezenti alaturi de noi permanent, formand practic impreuna un mini eco-sistem in sprijinul brandurilor.

 

Care este echipa care se va ocupa de aceasta actiune? 

Intreaga echipa lucreaza pentru acest proiect, fiecare are cate ceva de facut. Eu (n.n. Ana Velea) sunt lider de proiect. Colegii mei din creatie realizeaza toate materialele video pe care le vom folosi. Paul (Head of Creatives) a realizat identitatea vizuala a evenimentului, cat si pagina dedicata lui. Tot el va implementa doua dintre tehnologiile expuse. Florin (Video Designer) este maestrul hologramelor si al animatiilor. Mihai (Senior Art Director) si Cristiana (Head of Strategy) lucreaza impreuna pentru a oferi vizitatorilor o experienta…augmentata. Cei doi copywriteri, Ioana (junior) si Marius (senior), sunt cei care integreaza toate tehnologiile intr-o poveste pe care vrei sa o afli.

Lexi (Head of Accounts) este seful de la productie, ne ajuta sa punem in aplicare ideile pe care le avem. Daniela (Executive Account) se ocupa de promovarea evenimentului alaturi de Ioana Mucenic (CEO). Ramona (Operational Manager) si Manuela (Junior Account) ofera un valoros suport pe partea operationala, ca experienta vizitatorilor sa fie una perfect construita.

 

Cum va promovati actiunea? 

Evenimentul este promovat prin intermediul unei pagini de web dedicate, creata de Paul, our Head of Creatives: http://dev.minio.ro/projects/minio-technology-hub-la-noaptea-agentiilor-2016/

Pe pagina noastra de facebok https://www.facebook.com/miniostudio/?fref=ts, ruleaza videouri si postari si chiar live-uri din perioada de testari, asa ca stati conectati pentru suprize!

Am creat si un eveniment dedicat evenimentului Minio Technology Hub la Noaptea Agentiilor: https://www.facebook.com/events/1081588285238073/, la care va invit sa va confirmati prezenta.

Pagina Minio de Instagram va sta la dispozitie pentru cele mai techno poze: https://www.instagram.com/miniostudio/

 

Care este afisul actiunii/evenimentului?

Te rog sa gasesti afisul atasat.

Sursa: https://bit.ly/2k01vT1