Puntea dintre carnivorii si vegetarienii de la Minio: somonul gatit la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl
La Minio se gateste si in agentie, dar si acasa – oamenii de aici isi fac constiincios pachetele pentru a doua zi, chiar daca uneori se aventureaza si la cate o portie de fast food.
In caz ca nu stiati, Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl are anul acesta doua probe, dintre care una e cu brief si una fara. Pentru prima, Minio-Chilli-O are o arma secreta in persoana lui Mihai Balan, creativ in bucataria agentiei, care se ocupa ca toata lumea sa manance zilnic la pranz, indiferent de briefuri si deadline-uri. La a doua, cea la liber, compromisul gasit de echipa celor 6 Minio chefi (carnivori si vegetarieni deopotriva) a venit in forma somonului. Savuros, usor de preparat (dar nu prea usor) si cu potential de capodopera culinara. Perfectiune.
Decizia de a participa, cooptarea echipei
Unii dintre noi au mai participat in trecut la Cupa Agentiilor la Gatit, iar ceilalti doar au auzit legendele care circula pe seama ei – de bine, evident. Decizia a venit in momentul in care s-au anuntat inscrierile.
Unul dintre ritualurile noastre preferate este sa ne strangem sa mancam impreuna la pranz pe terasa, la aer. Nu vrem sa dam nume, dar colegul nostru Mihai ne rasfata aproape zilnic cu tot felul de preparate proaspete, gatite la noi in bucatarie, deci stim deja cine este mai talentat la gatit si cine la mancat.
“Functiile” din bucatarie
Ioana Mucenic este cel mai vesel si pasionat lider si o sa se asigure ca motivatia echipei este la cote maxime. Cu cat suntem mai binedispusi, cu atat ne iese mancarea mai buna.
Ana Velea este cea care o sa se asigure ca nu ne luam cu rasul si uitam mancarea in cuptor, sa se arda. O sa fim cea mai eficienta echipa la gatit, nu doar la glume, datorita skillurilor ei de organizare.
Mihai Balan este creativul din bucatarie care se va ocupa de livrarea retetei conform briefului, dar cu o amprenta personala. O sa aflati la competitie de ce suntem atat de mandri de el.
Cristiana Pana este strategul nostru atent la detalii, care se va asigura ca vom aborda reteta corect si ca vom avea un element de inovatie. Are cele mai cool idei si stie si cum sa le punem in practica.
Elena Stanciu este cea mai talentata in bucatarie… pe Instagram. Stie care sunt cele mai potrivite hastaguri, unghiurile din care cade lumina cel mai bine si ce filtre pun mai bine platingul in valoare.
Adelina Mircea este elementul de diversitate de care are nevoie orice echipa. Ea este partenerul nostru de business, si ne bucuram sa ne cunostem mai bine intr-un cadru informal. Ba suntem singuri ca o sa ne placa si mai tare si ca o sa ne viziteze la birou mai des.
Ingredientul: somon
Suntem o echipa mixta, de carnivori si vegetarieni, iar somonul a fost cea mai buna alegere in acest context, mai ales fiindca este atat de savuros. Pestele se gateste usor, iar alaturi de garnitura potrivita se transforma intr-o opera de arta.
Nume si logo
Ne place tare mult expresia Netflix & chill, pentru ca in agentie nu suntem mereu asa, ne-am indreptat catre Minio-Chilli-O. Cat despre logo: e un blazon cu armele favorite din bucatarie, cu care dam gata orice dish.
Antrenament actual intr-ale gatitului
Gatim zilnic, uneori chiar in bucataria din agentie, sau seara, pentru pachetelul de a doua zi. Astazi, spre exemplu, am facut o salata de cruditati, ca sa fie diversitate intre 2 meniuri de aripioare de la KFC (glumeam, nu mancam atat de des fast food).
Sunt zile in care folosim cuptorul, altele in care folosim si blenderul, in functie de ingredientele de sezon.
Unde va gasiti inspiratia pentru gatit?
Urmarim bloggerii culinari de la noi, dar ne topim cand ii auzim pe Gordon Ramsay sau Jamie Oliver cum descriu ei mancarea si o savureaza atat de explicit. Nu stim daca e de vina accentul britanic, dar am gati cam tot ce prepara ei.
Cum va pregatiti pentru editia de acum?
Am trimis deja cutitele la ascutit si uniformele la curatat, iar cuptoarele si plitele sunt incinse zi si noapte sa ii impresionam pe jurati.
Pe langa preparatele standard, am profitat de ocazie si am pus la cale un cantonament care include si testatul retetei propuse in concurs, dar si degustarea catorva sticle de vin.
Sursa: https://bit.ly/2KWRGhX